Åtgärder

Användardiskussion

Ingemar

Från Skolbok

Version från den 1 september 2012 kl. 18.25 av Ingemar (Diskussion | bidrag) (LaTeX-kod i artiklarna och -taggen)

Låsa för oregistrerade redigeringar

Du vet om att du kan låsa Grundskoleboken så att man måste vara registrerad för att registrera, inte bara här utan generellt? Med tanke på att nästan alla inlägg som kommit från IP-adresser varit spam kanske det skulle vara läge att överväga detta. Doktor Deo 2 augusti 2011 kl. 22.12 (CEST)

Jag har varit på semester och upptäcker spamhögen nu. Du har rätt i sak, men samtidigt är en grundidé att man skall kunna bidra utan att vara registrerad användare.

20110803-Samtliga sidor är skrivskyddade så att man måste vara registrerad användare en tid för att kunna redigera sidorna, men anonyma kan fortfarande skapa sidor. Det ger en viss flexibilitet även om jag måste skapa klotterskyddet senare.

Tack för det enorma jobb du gjort med att motverka spam Doktor Deo. Drygt hälften av sidorna var vandaliserade och jag ser i loggarna hur du kämpat. Jag vet inte riktigt hur jag skall kunna tacka dig för det jobb du lagt ner.

Inriktningen på sidan

Jag ser att du skrivit en del texter där du angett att de lämpar sig för gymnasiet, så jag bara undrar om det innebär att det alltså inte bara är grundskoletexter du tänker dig att ha här? Ska jag tolka dina texter som är anpassade för gymnasiet som att det är ok att skriva texter även i andra ämnen riktade till specifika gymnasiekurser? Doktor Deo 27 oktober 2011 kl. 19.05 (CEST)

gymnasiet

Barn är inte stöpta i en enda form. Att lägga sig ett snäpp över grundskolan, motsvarande A/1 (gy11) - kurserna gör att man kan ge grundskoleelever något att bita i. Sedan kan man rent statistiskt se att det är samma barn, som under samma år, som läser VT år 9 och HT år 1 i gymnasiet. Att däremot hoppa högre upp än A/1 kurserna känns inte helt ok. Men å andra sidan är det i praktiken bara du och jag som skriver något här, så om du skriver för gymnasiet kan du väl skriva en tag överst:

Passar bäst för gymnasiet Biologi C

Eller något liknande så att en eventuell läsare ser vilken kategori av elever du riktar dig mot. Ingemar

Mer klotter

Hej Det har varit mer klotter, och en hel del är på nyskapade sidor där det inte finns någon tidigare klotterfri version att återställa till. Dessa sidor bör man radera helt, för om man bara tömmer dem ligger de fortfarande kvar som blålänkade sidor, och då kan folk tro att de redan är skrivna. Det är svårt at skriva nya texter om någon kommer hit och vill komplettera annars. Tacksam om du kan radera de sidorna. Doktor Deo 2 november 2011 kl. 22.22 (CET)

Jag har nu kollat upp IP-adresserna som ligger bakom klottret. Flera av dem är kända automatiska kommentarsfältsspammare, så det rör sig inte direkt om personer som kommer att tröttna. Du får nog låsa sidan igen för oinloggade redigeringar. Att låsa ett tag och låsa upp i tysthet fungerar inte på sådana, eftersom det inte är någon människa som tröttnar, utan automatiska skript som söker efter sidor med MediaWiki inställerat och börjar spamma när de hittar det. Doktor Deo 3 november 2011 kl. 19.43 (CET)

Återigen tack

vad jag inte förstår är vart dessa små länkar egentligen leder. Klickar man på dem får man bara upp en tom sida. Nåväl, man skall väl inte veta allt.

Nya sidor med enbart klotter har raderats, äldre sidor med innehåll har återställts och skrivskyddats för oinloggade användare.

Vi får se hur länge det varar denna gång.

Ingemar

LaTeX-kod i artiklarna och <math>-taggen

Hej! Som du märkt har jag börjat skriva lite om matematik, men jag lyckas inte få math-taggarna att fungera. Man ska kunna skriva matematiska uttryck med LaTeX mellan dem, men det verkar som om din MediaWiki-installation inte känner igen dem, för de står kvar oförändrat: <math>Det här står mellan math-taggar</math>. Doktor Deo 1 september 2012 kl. 17.02 (CEST)

Gäller det all LaTex-kod eller bara matematikdelen? Jag skall försöka fixa till det. IW 1 september 2012 kl. 20.03 (CEST)

Snabbtitt visar att den Media-wikiversion jag använder (1.16) stöder TeX, vilken tagits bort i senare versioner (från 1.18) av någon anledning. Jag skall jobba med det, förhoppningsvis fungerar math-funktionerna även om inte andra LaTeX kommandon fungerar innan söndagkväll. IW 1 september 2012 kl. 20.11 (CEST)
Steg 1, satt $wgUseTeX = true i localsettings. IW 1 september 2012 kl. 20.25 (CEST)